Kattenplan FOD (wetgeving):

Met ingang vanaf 1 september 2012 zijn alle Belgische dierenasielen wettelijk verplicht om alle asielkatten, zowel volwassen als kitten, te identificeren (een microchip) en te registreren.Met ingang van 1 maart 2014 zijn alle Belgische dierenasielen bovendien ook wettelijk verplicht om naast de volwassen katten, voor welke deze wet reeds enige tijd van kracht is, ook alle kittens te laten steriliseren/castreren alvorens ze te herplaatsen.
Deze verplichte maatregelen tot identificatie/registratie en sterilisatie/castratie van asielkatten maken deel uit van het meerjarige kattenplan van de FOD Volksgezondheid.

Adoptievoorwaarden:

De adoptant verbindt zich ertoe het adoptiedier goed te verzorgen en te voeden. Hij/zij is er zich van bewust dat een goede verzorging van een huisdier geld kost en medische kosten meebrengt, meer bepaald: inentingen, medicijnen, enz… Hij/zij verklaart zich akkoord deze medische kosten vanaf de overdracht zelf te dragen. De achtergrond van de meeste katjes is ongekend dus eventuele ziektes of extra zorg kunnen nooit helemaal uitgesloten worden. 
Het dier mag door de adoptant niet weggegeven of verkocht worden zonder toestemming van onze organisatie. Ook indien men het dier om één of andere reden wil euthanaseren, dienen wij op de hoogte gesteld te worden en toestemming te geven.Er word steeds meegegeven welke voeding het dier krijgt. Hou er rekening mee dat verandering van voeding en leefomgeving ook wat verandering in gedrag en stoelgang kan veroorzaken. Koeienmelk is niet geschikt voor katten en veroorzaakt diarree.Vele kittens/katjes moeten ook wat wennen aan hun nieuwe mensen/thuis. Het is mogelijk dat ze zich wat schuw gedragen, in dit geval is geduld de enige juiste oplossing. Niet forceren, laat de kat rustig wennen aan de nieuwe geur en geluiden. We zorgen steeds voor onze kittens en katjes alsof het onze kindjes zijn en verwachten van u dat u er heel goed zorg voor draagt. De katjes hebben een rugzakje mee en werden in veel gevallen gered van de dood.Ze werden opgevoed in huiselijke sfeer met de beste zorgen. Bij twijfels, vragen of noodgevallen mag u ons altijd contacteren. Wij geven u met veel plezier wat raad! 
Een adoptiecontract met deze voorwaarden wordt opgesteld en door de adoptant ondertekend.