Deze dieren zijn vaak fantastische huisgenoten en worden meer dan eens over het hoofd gezien.  Ze hebben eigenschappen die je bij een schattige kitten niet direct terugvindt: bejaarde poezen slapen liever knus op een zacht kussen dan als een dolle Dirk rond te rennen.  Je toiletpapier kan bij hen nog gebruikt worden; een kitten geeft het met veel plezier een andere bestemming. 

Plussers zijn ideaal gezelschap voor mensen die het graag rustig(er) houden, je kan een bejaarde poes dus zeker nog een prachtige thuis geven!  Net zoals bij mensen brengt ouderdom soms wat kwaaltjes mee, maar laat dat geen belemmering zijn voor adoptie, tenslotte worden we zelf ook ouder en de liefde die u terugkrijgt, is enorm.
Vergeet hen niet!  
  

10 plussen voor de plussers

  1. Een senior beseft dat ze gered is door de adoptie en is eens zo dankbaar.
  2. De persoonlijkheid is reeds ontwikkeld, dus je weet perfect of deze poes bij jou past.
  3. Je kan een oude kat nog nieuwe truukjes aanleren!  Ze hebben meer aandacht en beheersen hun impulsen veel beter dan een kitten.
  4. De kans is zeer groot dat ze de basisetiquette al onder de knie hebben (zoals ‘s nachts je voeten niet aanvallen).
  5. En ook heel makkelijk: ze weten hoe de kattebak te gebruiken.
  6. De kat kent het leven beter en is voorzichtiger dan bv. een kitten, die er graag al eens een keer op los stormt.
  7. Seniorkatten zijn vaak heel tevreden met gewoon in je gezelschap lekker te relaxen, in tegenstelling tot kittens die zich vlugger vervelen en deugnietje gaan spelen.  Deze poezen weten dat het leven niet alleen uit speelgoed en gek doen bestaat; liefdevolle armen en een zachte schoot zijn super.
  8. Ze zijn geweldige slaap-, dut- of snoes-companen.
  9. Ze weten dat krabpalen dienen om aan te krabben – niet de meubels, en dat handen en voeten geen speelgoed zijn.
  10. Last but not least: oudere katten vinden heel moeilijk een nieuwe thuis, ze worden vaak voorbij gelopen – dus als je een seniorkat adopteert, red je écht de wereld van een dier! 

Tips voor een seniorkat, evenals een checklist voor de gezondheid, vind je via deze link

Helga Gillé